Meesterkok Rudolph

Niemand minder dan Meesterkok en misschien wel de bekendste tv-kok van Nederland, Rudolph van Veen, kookt samen met ons en deelt zijn lekkerste recepten.

Laatst gewijzigd: 21 augustus 2023

Na een qua weer aarzelende start van het voorjaar verheug ik mij nu extra op een mooie zomer en dan vooral op het eten en drinken dat daarbij hoort! Zoals ’s middags een glaasje zelfgemaakte ijsthee i.p.v. een warm kopje earl grey of rooibos zoals ik de hele winter al heb gedronken. Een lekkere lunchsalade met bijvoorbeeld jonge geitenkaas en stukjes watermeloen, lamskoteletjes met nieuwe aardappels en zomerpostelein, jonge Hollandse spinazie met een gekookt eitje, en vooruit nog één keer asperges op z’n Brabants, zolang ze er nog zijn! Maar als het écht mooi weer wordt, zo mooi dat je gezellig buiten kunt eten, dan eet ik heel graag gado-gado!

The Taste of Life

Dit heerlijke ‘mooi-weer-gerecht’ proefde ik voor ’t eerst op het exotische Bali. Samen met presentatrice Stella Gommans maakte ik voor RTL4 het culinaire reisprogramma ‘The Taste of Life’. Na een lange en vooral exotisch warme opnamedag ploften we met onze filmploeg neer op een relatief eenvoudig ogend terrasje waar het heel lekker rook. Een vriendelijk lachende kokkin, in een kleurige batik jurk, was juist bezig met het bereiden van een geurige pindasaus. Het was deze saus die ons naar het terrasje had gelokt, of beter gezegd verleid. Zonder iets te vragen gaf ze mij een klein lepeltje van haar saus te proeven. “Gado-gado?” vroeg ze, met een nog vriendelijkere glimlach…

Culinaire gerechten

Samengesteld door tv- en Meesterkok Rudolph van Veen

Zomerfavoriet

De heerlijke smaak van dit rijstgerecht met groenten, fruit en pindasaus heeft mij sindsdien enorm geïnspireerd dit thuis ook te gaan maken. En omdat het inmiddels één van mijn zomerfavorieten is geworden, maken we dit gerecht nu ook in de keukens van Uitgekookt.nl. Speciaal voor iedereen die thuis lekker wil eten zonder zelf te hoeven koken. Een stralend zonnetje, zodat je gezellig buiten kunt eten, maakt dit gerecht zo mogelijk nóg lekkerder, maar zelfs als ’t regent schijnt de zon gewoon op je bord. Wil jij ook deze heerlijke maaltijd proeven? Deze maaltijd is nu te bestellen voor week 26!