Catering Uitgekookt
Maaltijden aan huis

Zoutarme maaltijden

Nederlanders eten gemiddeld te veel zout en dit kan vervelende gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk om de dagelijkse zoutinname te beperken, bijvoorbeeld door zoutarme maaltijden te nuttigen. Zoutarme maaltijden bevatten maximaal 0,3 gram zout per 100 gram. Uitgekookt biedt verschillende zoutarme maaltijden aan.

usp icon
Vers en gezond
Met verse ingrediënten bereid, zonder onnodige toevoegingen
usp icon
Gratis bezorgd
Op twee momenten per week, door eigen bezorgers aan huis geleverd
usp icon
Volop variatie
Elke week ruime keuze uit 24 nieuwe maaltijden
usp icon
Geheel vrijblijvend
Geen abonnement, dus geen vaste verplichting en u zit nergens aan vast

Maaltijden

Iedere week staan er 24 nieuwe maaltijden op het menu. Met zorg samengesteld door onze chefs en diëtisten, zodat je altijd de juiste keuze kunt maken. Gezond, gevarieerd en lekker. Bekijk wat er deze week op het menu staat.

Stamppot spruitjes met spekjes en een gehaktbal

Stamppot spruitjes met spekjes en een gehaktbal

Bekijk deze maaltijd
Kipspiesjes in satésaus, mihoen en seroendeng

Kipspiesjes in satésaus, mihoen en seroendeng

Bekijk deze maaltijd
Nuggets met gebakken aardappelen en ratatouille

Nuggets met gebakken aardappelen en ratatouille

Bekijk deze maaltijd

Wat is een zoutarm dieet?

Nederlanders eten gemiddeld te veel zout. Wij eten namelijk gemiddeld 7,8 gram zout per dag, terwijl het Voedingscentrum adviseert om maximaal 6 gram zout per dag te eten. Een te hoge consumptie van zout is erg ongezond en kan vervelende gevolgen hebben. Zo vergroot een te hoge inname van zout de kans op hart- en vaatziekten en kan het een verhoogde bloeddruk veroorzaken. Ook bij een verminderde nierfunctie en het vasthouden van vocht wordt vaak geadviseerd om een zoutarm dieet te volgen. Een zoutarm dieet helpt jou bij een dagelijkse lagere inname van zout.

Natrium is een onderdeel van zout. Daarom spreekt men ook vaak van een natriumarm dieet. Helemaal geen natrium meer binnenkrijgen is geen optie, want natrium speelt onder andere een belangrijke rol in de vochthuishouding van ons lichaam. Daarnaast hebben we natrium nodig voor een goede werking van de spier- en zenuwcellen. Bij een zoutarm dieet zorg je ervoor dat je maximaal 5 á 6 gram zout per dag eet.

Wat maakt de maaltijden van Uitgekookt gezond?

Bij Uitgekookt vinden we dat iedereen altijd gezond moet kunnen eten. Ook als je zelf geen tijd, zin of puf hebt om te koken. Daarom is het natuurlijk van belang, dat onze maaltijden gezond zijn. We doen dan ook ons uiterste best om elke week weer maaltijden aan te bieden, die passen binnen een gezond en gevarieerd voedingspatroon. We leggen je graag uit wat onze maaltijden zo gezond maakt!

Zoutarm wordt vaak gezien als smaakloos. Uitgekookt doet er alles aan om zoutarme maaltijden van hoge kwaliteit aan te bieden. Er wordt wekelijks kritisch gekeken naar de inkoop en Uitgekookt is continu bezig met verbeteringen. Ook worden de maaltijden op een bepaalde manier gekruid waardoor er net wat extra smaak is. Hierdoor hoef je het zout niet te missen! Een voedingsexpert kijkt dan ook wekelijks mee naar het menu om te zorgen dat een maaltijd in evenwicht is. De koks en voedingsexpert proeven de maaltijden eveneens om zo kritisch te blijven op de smaak.

Zoutarme maaltijden bestellen bij Uitgekookt

Een zoutarme maaltijd bevat maximaal 0,3 gram zout per 100 gram. Uitgekookt biedt verschillende zoutarme maaltijden aan. We gebruiken geen label voor zoutarme maaltijden, maar je checkt wel makkelijk zelf of een maaltijd zoutarm is. Daarnaast is het label ‘Gezondste keuze’ (te herkennen aan het hartje) gegeven aan maaltijden met maximaal 0,4 gram zout. Tijdens het bestelproces kun je bij iedere maaltijd kijken wat er precies in zit door op een maaltijd te klikken. Onder het kopje ‘voedingswaarden’ zie je onder de hoeveelheid zout per 100 gram. Een aantal zoutarme maaltijden zijn bijvoorbeeld:

  • Noedels, groenten en gebakken hamblokjes
  • Portugese stoofpot met zilvervliesrijst
  • Urker vismix, botersaus, aardappels en broccoli
  • Kabeljauw, dillesaus, aardappel en boontjes
  • Spitskoolschotel met cashewnoten en vegetarisch gehakt
  • Mihoen met groenten, gember en cashewnoten

Zodra je de zoutarme maaltijden hebt besteld, gaan de koks voor je aan de slag. Doordat we gebruik maken van een speciaal kook- en verpakkingsproces, blijven de vitamines behouden. Daarnaast voegen we geen onnodige toevoegingen toe.

Het menu van deze week

Wil je weten wat er deze week op het menu staat?

Wat zijn zoutarme ingrediënten?

In bijna alle voedingsmiddelen vind je zout. Maar in kant-en-klaar maaltijden, kaas, snacks, koekjes, etc. wordt het grootste gedeelte van het zout toegevoegd door de fabrikant. Ook zelf voeg je makkelijk zout toe aan een maaltijd. Om erachter te komen hoeveel zout ergens in zit, bekijk je het etiket. Zout kan ook worden aangegeven als natrium. Goed om te weten is dat 1 gram zout gelijk staat aan 0,4 gram natrium.

In de supermarkt vind je op veel producten de voedingswaarden en een lijst met ingrediënten. Het meest gebruikte ingrediënt staat altijd vooraan in de ingrediëntenlijst. Staat zout als eerste ingrediënt? Dan weet je dat er waarschijnlijk veel zout in het product zit. Daarnaast is er een aantal producten die vaak relatief veel zout bevatten. Zo bevatten pakjes met kruiden vaak veel zout. Vervang deze pakjes door verse of gedroogde kruiden. Veel ingrediënten kun je makkelijk vervangen door zoutarme ingrediënten. Vergelijk verschillende producten door in de ingrediëntenlijst te kijken.

Zoutarme maaltijden thuisbezorgd

Wil je graag zoutarme maaltijden thuisbezorgd krijgen? Tijdens het bestelproces voer je in de eerste stap je adres in. Vervolgens kies je een bezorgmoment uit. Kies uit twee bezorgmomenten per week. De bezorging van de maaltijden is gratis indien je 4 dagen voor de gewenste bezorgdag je bestelling doorgeeft en minimaal 3 maaltijden bestelt. Is dit niet het geval? Dan vragen wij €1,99 voor de bezorging.

De maaltijden worden gekoeld bezorgd. Daardoor bewaar je ze na de bezorging nog maximaal 5 dagen in de koelkast. Je kan ze ook langer in de diepvries bewaren, namelijk 30 dagen. Maar hierbij is het belangrijk om te weten dat het invriezen van maaltijden invloed kan hebben op de smaak.

Profiteer van onze kennismakingsaanbieding: 4 voor €25

Vragen over onze zoutarme maaltijden

  • Een zoutarme maaltijd bevat maximaal 0,3 gram zout per 100 gram. Uitgekookt biedt verschillende lekkere én zoutarme maaltijden aan zoals Portugese stoofpot met zilvervliesrijst en kabeljauw met dillesaus, aardappel en boontjes.