VPT: Zelfstandigheid en gezonde maaltijden

Het Volledig Pakket Thuis (VPT) biedt cliënten met een Wlz-indicatie de mogelijkheid om thuis te blijven wonen in plaats van in een instelling. Bij VPT speelt eten natuurlijk ook een belangrijke rol, iets waar wij als Uitgekookt graag ons steentje aan bijdragen!

Waarom VPT?

VPT bevordert zelfstandigheid en eigen regie, terwijl de nodige zorg en ondersteuning worden geboden. Zo kunnen cliënten in hun vertrouwde thuissituatie blijven, omringd door hun eigen sociale netwerk. Dit heeft een positieve invloed op hun welzijn en kwaliteit van leven.

Maaltijden bij het VPT

Goede voeding is enorm belangrijk bij het gezond worden of blijven, maar voor veel cliënten en zeker voor ouderen is het lastig om zelf altijd gezond te koken. Daarom is eten en drinken ook een onderdeel van het VPT. Een kwart van de ouderen loopt risico op ondervoeding (Amsterdam UMC), ondervoeding is het gevolg van te weinig voedzame stoffen, met name energie en eiwitten.

Kant-en-klaarmaaltijden

De maaltijden van Uitgekookt kunnen een belangrijk eetmoment van de dag invullen, namelijk het avondeten. Uitgekookt is de makkelijkste manier om snel een gezonde maaltijd op tafel te zetten. De maaltijden zitten boordevol verse groenten en andere belangrijke bouwstoffen. Ook laten we onnodige toevoegingen achterwege. De chefs stellen elke week een menu met 24 verschillende maaltijden samen, waardoor gezond en gevarieerd eten ineens binnen handbereik ligt!

Lees meer over gezonde maaltijden
Op bezoek bij mevrouw Evink

De bezorgers

Onze bezorgers nemen de tijd om de wensen van de klant te vervullen. De maaltijden in de koelkast zetten, meekijken naar de bestelling van volgende week of gewoon even een praatje maken.

Voor cliënten

Naast dat de maaltijden gezond en lekker zijn, zitten er voor cliënten nog meer voordelen aan. De maaltijden worden gekoeld thuisbezorgd en kunnen binnen 4 minuten opgewarmd worden wanneer de cliënt dat wil. Daarnaast kunnen cliënten een abonnement afsluiten, waardoor ze automatisch maaltijden thuisbezorgd krijgen op basis van hun smaakprofiel! Meestal komt dezelfde bezorger langs. Dat is fijn, omdat het een bekend gezicht is. Ook kan de bezorger zo rekening houden met specifieke bezorgwensen.

Voor jou als zorgverlener

De maaltijden van Uitgekookt voldoen aan de voorwaarden van het VPT, waardoor cliënten geen extra kosten hebben. Ook bezorgen wij in heel Nederland, dus hoef je als zorgverlener geen extra moeite te doen. Op die manier weet je dat je cliënten altijd gezond en lekker eten in huis hebben, zonder dat je er werk van hebt!

Veelgestelde vragen

  • Een aantal maaltijden zijn laag in zout en vet. Lees meer over gezond eten. Aan geen enkele maaltijd is suiker toegevoegd. Aan overige dieetwensen (zoals vegan, Hallal of lactosevrij) kunnen wij helaas niet voldoen. Wel zie je per maaltijd exact welke ingrediënten er in zitten en wat de allergenen zijn. Zo kun je per maaltijd bekijken of hij past binnen jouw dieet.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden