Maaltijden zonder geur-, kleur- en smaakstoffen
Wij houden van puur eten. Van verse groenten, natuurlijke smaakmakers en lekkere kruiden. Je vindt in onze maaltijden dan ook geen geur-, kleur- of smaakstoffen. Lees hoe en waarom we dit doen.
Zonder pakjes en zakjes
We koken zonder pakjes en zakjes. Verse en pure ingrediënten geven veel rijkere, vollere smaken. We zijn ervan overtuigd dat je dat proeft.
“Met pure ingrediënten heb je veel meer invloed op smaken. Neem bijvoorbeeld ui, een echte smaakmaker. Je kunt hem rauw gebruiken, gefruit of juist doorbakken. Dit maakt een wereld van verschil qua smaak. Dat kan niet als je uienpoeder zou gebruiken", aldus chef Fernando.
Chef Fernando
Geen geur-, kleur- en smaakstoffen
In onze maaltijden vind je dan ook geen geur-, kleur- en smaakstoffen. Oftewel kunstmatige stoffen uit een flesje die bijvoorbeeld geur, kleur of smaak kunnen veranderen.
Wij brengen onze maaltijden op smaak met lekkere kruiden en specerijen en echte smaakmakers zoals ui, knoflook, peper, tomatenpuree en citroensap. Ook gebruiken we zo min mogelijk verzadigd vet en zout. Want dat is helemaal niet nodig om een maaltijd op smaak te maken!
Meer over de samenstelling van onze maaltijden
Echte ingrediënten
Onze aardappelpuree is gemaakt van echte aardappels en onze kaassaus van kaas (geen poeder). Ook maken we onze sauzen steeds gezonder, door meer te werken met kruiden en andere smaakmaker en minder met zout.
Kleurige kruiden
En ken je onze beroemde pannenkoekenschotel met vanillesaus al? Waar vanillesaus uit de supermarkt vaak kleurstoffen bevat, doen wij een beetje kurkuma in onze zelfgemaakte vanillesaus. Dit is een geel kruid en geeft net zo’n mooie kleur, zonder de ‘troep’ van kunstmatige kleurstoffen. Zo zijn we steeds weer bezig om onze maaltijden te verbeteren en nóg gezonder te maken.
Genieten van een lekkere en gezonde maaltijd
Met onze maaltijden kun je dus zonder te koken genieten van een lekkere én gezonde maaltijd. Gemaakt van de beste ingrediënten, zonder geur-, kleur- en smaakstoffen en met veel liefde en passie bereid door onze chefs. Ook proberen? Kijk wat er deze week op het menu staat.
Veelgestelde vragen
Alleen als ze functioneel zijn, niet omdat ze onze maaltijden er mooier uit laten zien of meer geur of smaak geven. Dat vinden we niet nodig want wij gebruiken verse ingrediënten en brengen onze maaltijden op smaak met lekkere kruiden en echte smaakmakers zoals ui, knoflook, peper, tomatenpuree en citroensap.
Met functioneel bedoelen we dat ze een maaltijd veiliger maken of dat een maaltijd niet te waterig of klonterig wordt, ook niet bij het opwarmen in de magnetron. In vlees zijn conserveringsmiddelen vaak verplicht, om bacteriegroei tegen te gaan. Ze maken het vlees dus veiliger.