Maaltijden zonder geur-, kleur- en smaakstoffen

Wij houden van puur eten. Van verse groenten, natuurlijke smaakmakers en lekkere kruiden. Je vindt in onze maaltijden dan ook geen geur-, kleur- of smaakstoffen. Lees hoe en waarom we dit doen.

Zonder pakjes en zakjes

We koken zonder pakjes en zakjes. Verse en pure ingrediënten geven veel rijkere, vollere smaken. We zijn ervan overtuigd dat je dat proeft.

“Met pure ingrediënten heb je veel meer invloed op smaken. Neem bijvoorbeeld ui, een echte smaakmaker. Je kunt hem rauw gebruiken, gefruit of juist doorbakken. Dit maakt een wereld van verschil qua smaak. Dat kan niet als je uienpoeder zou gebruiken", aldus chef Fernando.

Chef Fernando

“Met pure ingrediënten heb je veel meer invloed op smaken."

Geen geur-, kleur- en smaakstoffen

In onze maaltijden vind je dan ook geen geur-, kleur- en smaakstoffen. Oftewel kunstmatige stoffen uit een flesje die bijvoorbeeld geur, kleur of smaak kunnen veranderen.

Wij brengen onze maaltijden op smaak met lekkere kruiden en specerijen en echte smaakmakers zoals ui, knoflook, peper, tomatenpuree en citroensap. Ook gebruiken we zo min mogelijk verzadigd vet en zout. Want dat is helemaal niet nodig om een maaltijd op smaak te maken!

Meer over de samenstelling van onze maaltijden

Meer lezen

Echte ingrediënten

Onze aardappelpuree is gemaakt van echte aardappels en onze kaassaus van kaas (geen poeder). Ook maken we onze sauzen steeds gezonder, door meer te werken met kruiden en andere smaakmaker en minder met zout.

Kleurige kruiden

En ken je onze beroemde pannenkoekenschotel met vanillesaus al? Waar vanillesaus uit de supermarkt vaak kleurstoffen bevat, doen wij een beetje kurkuma in onze zelfgemaakte vanillesaus. Dit is een geel kruid en geeft net zo’n mooie kleur, zonder de ‘troep’ van kunstmatige kleurstoffen. Zo zijn we steeds weer bezig om onze maaltijden te verbeteren en nóg gezonder te maken.

Genieten van een lekkere en gezonde maaltijd

Met onze maaltijden kun je dus zonder te koken genieten van een lekkere én gezonde maaltijd. Gemaakt van de beste ingrediënten, zonder geur-, kleur- en smaakstoffen en met veel liefde en passie bereid door onze chefs. Ook proberen? Kijk wat er deze week op het menu staat.

Het menu van deze week

Wil je weten wat er deze week op het menu staat?

Veelgestelde vragen

  • Wij dragen graag ons steentje bij op het gebied van duurzaamheid. Daarom vind je in onze maaltijden zo min mogelijk palmolie. Slechts in een paar producten die wij inkopen zit palmolie, zoals gebakken uitjes. En dan alléén maar duurzame palmolie met het RSPO keurmerk. Lees er meer over.