Ingrediënten voor verse maaltijd
Maaltijden aan huis

Koolhydraatarme maaltijden

Wil je graag koolhydraatarme maaltijden bestellen? Bij Uitgekookt vind je kant-en-klaar maaltijden met daarin extra veel groente en minder koolhydraten. Let tijdens het bestellen op het label ‘Gezonde keuze’ en de specifieke voedingswaarden.

usp icon
Vers en gezond
Met verse ingrediënten bereid, zonder onnodige toevoegingen
usp icon
Gratis bezorgd
Op twee momenten per week, door eigen bezorgers aan huis geleverd
usp icon
Volop variatie
Elke week ruime keuze uit 24 nieuwe maaltijden
usp icon
Geheel vrijblijvend
Geen abonnement, dus geen vaste verplichting en je zit nergens aan vast

Maaltijden

Iedere week staan er 24 nieuwe maaltijden op het menu. Met zorg samengesteld door onze chefs en diëtisten, zodat je altijd de juiste keuze kunt maken. Gezond, gevarieerd en lekker. Bekijk wat er deze week op het menu staat.

Gebraden worst met aardappelen en bietjes

Gebraden worst met aardappelen en bietjes

Bekijk deze maaltijd
Witte bonen in tomaten, gehaktbal en geroosterde tuinbonen

Witte bonen in tomaten, gehaktbal en geroosterde tuinbonen

Bekijk deze maaltijd
Kipspiesjes in satésaus, mihoen en seroendeng

Kipspiesjes in satésaus, mihoen en seroendeng

Bekijk deze maaltijd

Koolhydraatarme maaltijden bestellen: onze tips!

Bij een koolhydraatarm dieet mag je maximaal 130 gram koolhydraten voor vrouwen en maximaal 150 gram koolhydraten voor mannen per dag binnenkrijgen. Ben je op zoek naar koolhydraatarme maaltijden? Dan hebben wij een aantal tips voor je! Een groot voordeel van Uitgekookt is dat je tijdens het bestellen precies ziet welke voedingswaarden een specifieke maaltijd bevat. Je kunt eveneens zien welke ingrediënten er zijn toegevoegd, wat de bereidingswijze en bewaaradvies zijn en alles op het gebied van allergie informatie. Dus wanneer je je strikt aan een koolhydraatarm dieet wilt houden, klik je op een maaltijd en zie je in één oogopslag het aantal koolhydraten.

Een andere tip wanneer je een koolhydraatarme maaltijd wilt bestellen, is om simpelweg een kleine portie te kiezen. Kies dan tijdens het bestellen voor “small” (een maaltijd van 350 gram). Voor extra groente bestel je bijvoorbeeld een salade erbij. Elke kant-en-klaar maaltijd van Uitgekookt bevat tussen de 150 en 200 gram aan groente. Bij een koolhydraatarm dieet is het namelijk belangrijk dat je juist extra veel groente eet. Check tijdens het bestellen of het om een koolhydraatarme maaltijd gaat, door eenvoudig de voedingswaarden te controleren. Of kies bijvoorbeeld voor een vetarme maaltijd of zoutarme maaltijd.

Bestelling gezonde maaltijden in doos

Kant-en-klaar magnetronmaaltijd: is dat wel gezond?

Kant-en-klare magnetronmaaltijden hadden een lange tijd een slecht imago. Ze zouden weinig groente en veel zout en vet bevatten. Ook de straling van de magnetron zou niet goed voor je zijn. Maar is dit waar? We leggen je uit hoe het zit!

Wat mag je eten met een koolhydraatarm dieet?

De afval maaltijden van Uitgekookt zijn ideaal voor een koolhydraatarm dieet. Je krijgt namelijk minder calorieën binnen dan dat je lichaam verbruikt. Zo bereik je je streefgewicht. Je vraagt je misschien af waar je dan je energie uit haalt. Bij een koolhydraatarm dieet vervang je de koolhydraten deels door eiwitten. Dit brengt twee voordelen met zich mee. Veel eiwitten zorgen namelijk voor zowel een verzadigd gevoel als het behoud van spiermassa. In feite mag je nog best veel voedingsmiddelen eten. Alleen moet je ervoor zorgen dat je niet teveel koolhydraten binnenkrijgt door je te focussen op koolhydraatarme maaltijden. Wanneer je bijna volledig stopt met het eten van koolhydraten (minder dan 50 gram per dag), dan noem je dit een keto dieet. Dit dieet is een stuk intensiever dan een koolhydraatarm dieet omdat je nog meer zal moeten laten staan. Echter raakt je lichaam ontzettend in de war van zo'n dieet en is de kans groot dat je hier op het begint ziek van wordt. Daarnaast is de kans groot dat je na een keto dieet weer erg snel aankomt. Bovendien heeft je lichaam altijd een kleine hoeveelheid koolhydraten nodig om goed te kunnen functioneren.

Koolhydraten zitten in voedingsmiddelen die zijn verwerkt met zetmeel, vezels en suikers. Dus je zal ze in bijna elk voedingsmiddel aantreffen. Desondanks kun je bij een koolhydraatarm dieet het beste niet teveel fruit, geraffineerde suiker (toegevoegd aan snoep, koek, etc.) en zetmelen (rijst, pasta, etc.) eten. Frisdrank en alcohol kun je het beste helemaal laten staan. Focus voornamelijk op koolhydraatarme maaltijden die de volgende producten bevatten:

  • Groenten
  • Zuivel
  • Eieren
  • Noten en zaden
  • Vis, vlees en vleesvervangers
  • Water
  • Koffie en thee (zonder suiker)
Verse maaltijd

Koolhydraatarme warme maaltijden wanneer het jou uitkomt

De door jouw gekozen koolhydraatarme maaltijden worden gratis aan huis bezorgd. Dit gebeurt koelvers op twee momenten in de week naar keuze. Je bepaalt dus zelf wanneer je de kant-en-klare koolhydraatarme maaltijden gaat opwarmen in de oven of magnetron. De gerechten kun je tot 5 dagen in de koelkast bewaren. Dit is dan ook een groot verschil met maaltijdservices zoals Tafeltje Dekje. Je kiest zelf op welke dag je van een koolhydraatarme warme maaltijd gaat genieten! Je zit nergens aan vast, maar je hebt wel de mogelijkheid om een abonnement te nemen. Zo kun je kiezen uit het Budget, Optimaal Gemak en Extra Gezond abonnement.

Goedkoop koolhydraatarm eten

Ben je op zoek naar goedkoop koolhydraatarm eten? Dan ben je bij Uitgekookt aan het juiste adres. Maak ook kennis met Uitgekookt.nl en profiteer van onze kennismakingsaanbieding: 4 voor €25! Hierbij is geen Uitgekookt kortingscode nodig. Check de voedingswaarden van de maaltijd om te zien of het binnen jouw koolhydraatarm dieet past. De makkelijke maaltijden worden ook nog eens gratis thuisbezorgd. Je bepaalt zelf wanneer je het goedkoop koolhydraatarm eten opwarmt. Na enkele minuten in de oven of magnetron geniet je van een verse en gezonde maaltijd aan huis!

Vragen over onze maaltijden

  • Nee, maar binnen 4 minuten heb je al een warme maaltijd op tafel staan, door hem te verwarmen in de magnetron.