Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Laatst gewijzigd: 14 februari 2023

De decembermaand is geweest en de kilo’s vlogen eraan. Wil je daar vanaf? Zo kun je verantwoord afvallen!

Geen koolhydraten, geen suiker, geen borrels en veel sporten. Verantwoord afvallen lijkt ontzettend moeilijk. Mensen zoeken vaak het dieet dat helpt om snel en makkelijk af te vallen. Maar deze methodes zijn niet altijd even effectief en gezond. Hoe kun je dan wel verantwoord afvallen zonder dat het slecht is voor je gezondheid?

Verantwoord afvallen: zo doe je dat

Pas je manier van eten aan. Verantwoord afvallen doe je door minder calorieën binnen te krijgen dan je verbruikt, maar wel alle voedingstoffen te eten. Zo verlies je kilo’s zonder dat het slecht is voor je gezondheid. Wij geven je aantal tips om verantwoord afvallen makkelijker te maken.

Vermijd een tijdelijk dieet

Je wil het liefst zo snel mogelijk afvallen. Maar een extreem dieet houd je niet vol op lange termijn en is niet gezond. Zodra je weer vervalt in je normale patronen, vliegen de kilo’s eraan. Vermijd een tijdelijk dieet. Kies voor een dieet dat je lang volhoudt en waarbij je alle voedingstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Dat is verantwoord afvallen.

Eet voldoende eiwitten

Voldoende eiwitten eten maakt afvallen makkelijker. Eiwitten zijn lastiger te verteren en dat kost meer energie. Eiwitten zijn goed voor verantwoord afvallen. Eiwitten blijven langer in je maag, waardoor je langer een vol gevoel hebt. Een bakje eiwitrijke kwark duurt bijvoorbeeld langer om te verteren dan een boterham met jam. De eiwitten uit je kwark vullen meer. Daardoor heb je minder honger en is dat tussendoortje een stuk minder aantrekkelijk. Vind je het lastig voldoende eiwitten te eten? De kant-en-klaarmaaltijden uit de Goed voor je Lijf box van Uitgekookt zitten boordevol eiwitten en andere goede voedingstoffen. De maaltijden bevatten veel groenten en maximaal 130 gram koolhydraten. Ideaal voor het verantwoord afvallen.

Bestel je boodschappen online

De verleiding om die lekkere dikke gevulde koeken te kopen is veel groter als je ze ziet liggen in de supermarkt of zelfs in je voorraadkast. Wanneer je al het lekkers in de schappen ziet liggen is het veel lastiger om ze niet in je winkelmandje te stoppen. Doe je boodschappen online. Zo loop je niet langs de schappen met al het lekkers en is de afstand tot lekkernijen veel groter. Kies ervoor om de kant-en-klaarmaaltijden te bestellen voor verantwoord afvallen. Zo hoef je niet naar de supermarkt en heb je altijd een gezonde maaltijd in huis. De maaltijden bewaar je 5 dagen in de koelkast en je kiest wanneer jij welke maaltijd eet.

Zorg dat je voldoende groenten eet.

Groenten bevatten veel belangrijke voedingstoffen en weinig calorieën. Eet eens een groentesoepje, of een frisse salade. Je kunt hier veel van eten en krijgt weinig calorieën binnen. Hoeveel groenten je op een dag moet eten voor verantwoord afvallen, dat lees je in deze blog: hoeveel gram avondeten per persoon.

De kant-en-klaarmaaltijden van Uitgekookt bevatten minimaal 150 gram groenten. De maaltijden warm je makkelijk binnen 4 minuten op de in de magnetron. Door het kookproces in onze keuken blijven de vitamines behouden de groenten knapperig! Zo eet je echt lekker en gezond, zonder te koken en wordt verantwoord afvallen een stuk makkelijker.

Beweeg voldoende

Ga erop uit en maak een flinke wandeling, of ga een lekker stuk fietsen. Met bewegen verbrand je meer calorieën. Je traint je spieren, waardoor ze ook in rust meer calorieën nodig hebben. Vind je meer bewegen lastig? Maak er een gewoonte van om na het eten een rondje te wandelen. Goed voor je mentale en fysieke gezondheid!

Verantwoord afvallen met de Goed voor je Lijf box

Begin het nieuwe jaar goed met een voornemen om gezonder te eten. Uitgekookt helpt jou verantwoord afvallen. We maken het je lekker makkelijk met de Goed voor je Lijf box samengesteld. Bij het samenstellen van de Goed voor je Lijf box hebben we er voor verantwoord afvallen op gelet dat je voldoende groenten binnenkrijgt en niet te veel koolhydraten eet. In de box zitten 4 maaltijden met maximaal 40 gram koolhydraten en wel alle bouwstoffen die je nodig hebt voor verantwoord afvallen.