Van de Uitgekookt redactie

Wij koken graag, maar smullen ook van schrijven over eten! We geven je dan ook graag tips & tricks op het gebied van lekker en gezond eten en informeren over onze maaltijdservice.

Laatst gewijzigd: 17 juni 2022

Wie lekker en gezond wil eten, doet er goed aan gevarieerd te eten. Oftewel: elke dag iets anders, zodat je alles binnenkrijgt wat je lichaam nodig heeft. Om je dit extra makkelijk te maken introduceren we het maaltijdpakket ‘Gezond variëren’.

Vijf dagen voorzien van gezond eten

In dit pakket vind je wekelijks vijf verschillende typen maaltijden. Namelijk:

  • Een pasta;
  • Een gerecht met rijst (of een andere graansoort);
  • Een aardappels-groente-vleesgerecht;
  • Een maaltijd met vis;
  • Een vegetarisch gerecht.

Alles natuurlijk met veel verschillende groenten. Hiermee ben je vijf dagen voorzien van lekker en gezond eten!

Met dit pakket ben je 5 dagen voorzien van lekkere en gezonde maaltijden
Laura Koster, voedingsexpert Uitgekookt

Ieder ingrediënt z’n voedingsstoffen

Gevarieerd eten is belangrijk om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. In ieder ingrediënt zitten namelijk weer andere voedingsstoffen. Als je elke dag hetzelfde zou eten, hoe gezond ook, ontstaan er alsnog tekorten. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke lekker om gevarieerd te eten. Met de ene dag een pasta en dan weer een rijstgerecht ontdek je elke dag wat nieuws en blijf je je smaakpapillen prikkelen!

Een keer per week vis eten

Er wordt door diverse diëtisten en voedingsinstanties aangeraden om één keer per week vis te eten. Het liefst vette. Deze zit namelijk vol met omega-3 vetzuren, die je beschermen tegen hart- en vaatziekten.

Een dagje geen vlees

Steeds meer Nederlanders doen het al: een dag per week het vlees laten staan. Een kleine moeite met positieve impact op mens, dier en milieu. Daarbij is het totaal geen straf, met onze heerlijke vegetarische maaltijden. Hierin zitten vaak noten, peulvruchten, kaas of vleesvervangers, in plaats van vlees of vis.

Pasta

Een lekker bord pasta, wie houdt er niet van? Deze mag dan ook niet ontbreken in je weekmenu. Spaghetti met gehaktballetjes, penne met vers gemaakte pesto, een heerlijke lasagne bolognese: ze komen allemaal voorbij. Uiteraard met lekker veel groenten, want daarmee past pasta prima in een gezond en gevarieerd voedingspatroon.

Rijst of een andere graansoort

In het pakket vind je ook elke week een maaltijd met rijst of een andere graansoort. Denk aan couscous, bulgur of freekeh. Lekker licht en de mogelijkheden zijn eindeloos!

Aardappels-groente-vlees

Natuurlijk mag een traditioneel aardappels-groente-vleesgerecht niet ontbreken, oftewel het AGV-tje. Dit is veelal een oud Hollandse maaltijd, zoals stamppot boerenkool of iets als aardappelen en spinazie met een lekkere gehaktbal.

Alles voor een week vol variatie: laat je verrassen!

Kortom: in dit pakket vind je alles voor een week vol variatie. Een goede mix van lekker en gezond, met alles wat je nodig hebt wat betreft je avondmaaltijden. Laat jezelf verrassen en bespaar nog geld ook, door te kiezen voor dit maaltijdpakket. Lekker, gezond en gevarieerd eten was nog nooit zo makkelijk!